+31 (0)20 641 50 95 | INFO@REIJNEN.NL

duurzaamheid

MVO

Sterk in visueel werk is het centrale thema van Reijnen Media. Daarmee
onderstrepen we onze brede dienst- verlening en klantgerichte manier van werken. Dat motto past ook heel goed
bij onze keuze voor maatschappelijk ver- antwoord ondernemen (MVO).
“Voor ons betekent maatschappelijk verantwoord ondernemen dat wij niet alleen onze commerciële doelstellingen nastreven. Wij houden ook rekening met de effecten van onze activiteiten op het milieu en hebben oog voor menselijke aspecten binnen en buiten ons bedrijf”.

Biologische inkten
In onze drukkerij maken we zoveel mogelijk gebruik van klimaatneutrale grondstoffen en drukken we met bio-inkten die op plantaardige oliën gebaseerd zijn. Wij beperken inktafval tot een minimum.

Chemieloze drukwerkvoorbereiding
Nog steeds maken drukkerijen gebruik van offset platen die ontwikkeld moeten worden. Bij het maken van deze platen komen chemische stoffen vrij. Wij beschik- ken over een moderne, computer-to-plate (CTP)-belichter voor het maken van che- mie-arme aluminium platen. De kwaliteit van het uiteindelijke drukwerk ligt hierdoor op een hoger en stabieler niveau.

Groene stroom
Drukkerijen hebben nu eenmaal veel energie nodig voor hun productieproces. Dat is bij ons niet anders. In het proces maken we daarbij gebruik van gegarandeerd 100% groene stroom. Die kopen we in via de Stichting Energie Inkoop Grafische industrie (SEI).

Maatschappelijke steun
Al jarenlang zijn wij betrokken bij diverse sportverenigingen, organisaties op het gebied van kunst en cultuur en diverse goede doelen.

Milieu
Bij Reijnen Media staat het milieu hoog aangeschreven. Mede daardoor maken wij enkel gebruik van FSC gecertificeerde materialen (indien deze beschikbaar zijn). Wij proberen na te streven al onze afvalstromen zoveel mogelijk te beperken en efficiënt met het milieu om te gaan. Dit lukt onder andere door alle overgebleven pallets te schenken aan een instelling voor mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking. Deze instelling maakt van het hout wat nog bruikbaar is meubeltjes en kweekbakjes voor cactusplantjes. Hierdoor blijft er vrijwel geen houtafval over. Ook plastic en papier worden apart ingezameld en door gecertificeerde bedrijven weer verwerkt tot nieuwe grondstoffen.

Minder afval met digitaal drukwerk
Digitaal drukwerk is niet alleen interessant om kleine oplages te produceren en uitingen te personaliseren.
Deze technologie helpt u bovendien om milieuvriendelijker te werken.
Wij beschikken over digitale drukpersen om dat goed voor u in te vullen.
Het grote voordeel van digitaal drukwerk is dat je uitingen snel en in elke gewenste oplage kunt afnemen. Daardoor horen onnodig grote voorraden drukwerk tot het verleden.
Vragen of wilt u meer informatie, mail
info@reijnen.nl

FSC

Het is goed om te weten dat er voor uw drukwerk ook een zeer complete FSC- papierlijn beschikbaar is.
Met onze digitale oplossingen maken we milieuvriendelijk en betaalbaar kwaliteits- drukwerk op maat mogelijk.

Goede werkomstandigheden
We werken geheel volgens de afspraken die gelden vanuit de Grafimedia CAO. Daar zijn de werkomstandigheden voor onze medewerkers op gebaseerd. Wij vinden het belangrijk dat ze binnen ons bedrijf een werkplek hebben die hun veiligheid, gezondheid en welzijn waarborgt.
Met goede arbeidsomstandigheden dragen we bij aan de vermindering van gezondheidsschade, ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid en stimuleren we de motivatie en het werkplezier van onze mensen.

Duurzaamheidskring Amsterdam
Reijnen Media is deelnemer van de Duur- zaamheidskring Amsterdam.
Als lid van de Duurzaamheidskring Amsterdam zijn wij ons bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.
Wij spannen ons in om de risico’s voor het milieu en de leefomgeving, die de bedrijfsvoering met zich meebrengen, zoveel mogelijk te beperken en streven naar duurzaam ondernemerschap.

Duurzaam
Wij hebben het produceren van hoog- waardig kwaliteitsdrukwerk gekoppeld aan een duurzaam productieproces. Wij gebruiken in de prepress fase geen oplosmiddelen en geen chemicaliën. In onze drukkerij werken we met klimaat- neutrale grondstoffen en bio-inkten en maken we gebruik van groene stroom.

Reijnen Media ISO 14001 gecertificeerd
Reijnen Media uit Amstelveen is sinds 17 januari 2012 ISO 14001 gecertificeerd. Deze certificering richt zich op het milieu, waarbij alle procedures en werkmethodes goed zijn vastgelegd en alle werknemers bewust bezig zijn met milieuvriendelijk werken. Bewust omgaan met het milieu heeft als resultaat dat er minder afvalstoffen ontstaan waardoor er tevens een bijkomend financieel voordeel te behalen valt.

BOUWERIJ 100
1185 XX AMSTELVEEN

+31 (0)20 641 50 95

INFO@REIJNEN.NL